Novopro Consulting AB
Resor Till Slovenien
Resor till LjubljanaOm landetFaktaKarta
Om landet

Slovenien... mellan Wien och Venedig, i Europas hjärta, väntar det lilla paradiset som garanterat inte lämnar naturälskaren oberörd

Bara 20.273 kvadratkilometers areal och 30 mil långt men stort nog för att ha allt!

Gud var verkligen generös när han skapade detta underbara lilla land som inte är större an Småland men har Alperna med häpnadsväckande bergformationer med snötäckta toppar där man kan åka skidor en bra bit in på våren och bara ett par timmar senare bada i grönblåa medelhavet vid den 4 km långa kustlinjen, bara en stenkast från Venedig!

Tillsatt de underbara små kuststäderna Piran, Rovinj och Izola där kulturinfluenser från olika epoker och härskare, färgstark arkitektur och utomordentligt vänliga människor skapar en magisk känsla av upplevelse där man sitter under pergola i solen och njuter av medelhavets fisk, skaldjur, prosciutto och oliver och observerar lokalbefolkningen som gör vänner av bekanta på nolltid.

Det är kännetecken även när man besöker andra slovenska pärlor; underbara Bled till exempel, omgiven av en bedårande vacker natur och hälsosamt klimat, med termalvattenkällor och ett riktigt sagoslott med anor från 1200-talet som likt ett fågelnäste ligger på en klipphylla högt över Bled sjön och speglar sig i vattnet.-Inte konstig att många väljer att gifta sig här.

Slovenien har även ett av de vackraste och mest kända vattnen för flugfiske och äventyrupplevelser-Soca, med smaragdgrönt vatten som slingrar sig och forsar mellan kritvita kalkstensklippor.

Ljubljana, huvudstaden, är en njutning i sig själv: Namnet har sina rötter i ordet ”ljubljena” som betyder ” älskade” på slovenska och vi kan lova dig; du kommer att älska de livliga gatorna med hundratals restauranger och små kafeer, handeln på torget som fortfarande sker på gammaldags sätt där bönder säljer sina grönsaker och glada, öppna människor som utstrålar stolthet över sitt lilla land, traditionerna, språket och kulturarvet.

Slovenien har även Karst med mystiska och fascinerande underjordiska kalkstengrottor i Postojna som man absolut måste se och vita Lipicaner hästar i Lipica.

Besök även Maribor och Ptuj, vinodlings distrikt , var med och plocka druvor eller varför inte uppleva karneval fest fasching som infaller varje år i mitten av februari.

Barnen, ungdomar och vuxna, alla är utklädda och man vet aldrig vem man dansar med på maskerad festen. Man äter krofi, typisk fasching kaka , fylld med smakrik  aprikos marmelad , är med i karnevalparaden och dansar bor vintern.

Det spelar ingen roll var än i Slovenien du är, tittar du upp, ser du garanterad ett litet kyrka på toppen av en kulle, charmig belyst i kvällsmörkret.

En tredjedel av alla monumentala byggnader i Slovenien är religionförknippade – det finns många magnifika kloster med lång tradition i tillverkning av vin, honung, örtmedicin och kryddad sprit . Fantastiska slott viskar varsin spännande berättelse och på många av de kan man bo, spela golf , bada i termalvatten eller bara njuta av naturen .

Tänk dig njutningsful känslan av varmt, stärkande termalvatten som sköljer bort allt stress öch spänningar. erfarna händer  skämmer bort dig med ljuvlig massage och du fylls med ny energi i en av de femton olika spa.

Trots att Slovenien ligger mitt i Europas hjärta är det som turistmål fortfarande ett relativt välbevarad hemlighet – en pärla, som man visar till sina allra bästa vänner.

Lite själviskt tycker vi att det ska vara så även i fortsättningen.

Det är därfor vi älskar små grupper .Vi tar hand om alla detaljer, skräddarsy din resa om så önskas och gör den personlig genom att alla engagerade har anknytning till Slovenien, kan språket och smultronställena och brinner för utmärkt service.

Språket: Om du är i Slovenien, är du och jag inte vi.Slovenska språket är nämligen ett av de få som har dual - nämligen särskilda ord för två personer eller två saker.

Slovenska språket talas av Slovener-två miljoner invånare, med det är lätt att komunicera på engelska, tyska eller italienska.

SLOVENIEN- med kärleken i hjärtat.

All Rights Reserved...